Tunesie

Vakantie Tunesie

Veelzijdige vakantie in Tunesië. Genieten van zon en zee, u wanen in betoverende oasesteden of dwalen over de resten van het oude Khartago: tijdens een vakantie in Tunesië kan het allemaal. Het land aan de Middellandse Zee is met zijn lange kustlijn in het noorden en de Sahara in het zuiden een bijzondere vakantiebestemming. Dankzij de combinatie van een mediterraan klimaat en een woestijnklimaat kunt u het hele jaar door op vakantie naar Tunesië.

In het noorden van Afrika

Tunesië ligt aan de Middellandse Zee in het noorden van Afrika. Het is een groot land met een lange kustlijn. In het zuiden grenst het land aan de Sahara. De belangrijkste badplaatsen liggen aan de noordoostkust, waaronder Port El Kantaoui en (Hammam) Sousse. De hoofdstad Tunis is een levendige havenplaats, die eveneens aan de noordoostelijke kust ligt. Verder naar het zuiden ligt het populaire eiland Djerba. De belangrijkste luchthaven is Tunis-Carthago International Airport op 12 km van het centrum van de hoofdstad. Ook Djerba heeft een eigen vliegveld.

Stranden in Tunesië

Het eiland Djerba heeft lange zandstranden, die prima geschikt zijn voor een strandvakantie vanwege de langzaam aflopende zeebodem en het gebrek aan sterke stroming. De meeste stranden zijn voorzien van faciliteiten, die vaak bij een hotel horen en gratis door de eigen gasten te gebruiken zijn. Ook de brede zandstranden aan de 300 kilometer lange noordoostkust zijn uitstekend geschikt voor een zonnige strandvakantie, ook met kinderen. De bekendste stranden liggen bij Port El Kantaoui, (Hammam) Sousse, Monastir (Skanes), Gammarth, Nabeul, Hammamet en Mahdia.

Het klimaat in Tunesië

Qua weer zit u in Tunesië het hele jaar goed. Het land heeft een aangenaam mediterraan klimaat langs de kust, terwijl er verder naar het zuiden een woestijnklimaat heerst. Voor strandliefhebbers zijn juni, juli, augustus en september de beste maanden om op vakantie te gaan naar Tunesië. Wilt u het binnenland verkennen dan zit u van oktober tot en met april goed.

Veel culturele hoogtepunten

Liefhebbers van een culturele vakantie in Tunesië komen zowel langs de kust als in het binnenland aan hun trekken. In Tunis kunt u dwalen door nauwe straatjes, in bazaars en langs gebouwen met fraaie Islamitische architectuur. Vlakbij Tunis ligt bovendien de bekende archeologische opgraving met de resten van de stad Karthago. In de meeste – oude – badplaatsen vindt u een sfeervolle medina: het oude ommuurde centrum van de stad met fonteinen, moskeeën en soms ook paleizen. In de binnenlanden zijn vooral de oude oasesteden als Gabes (met 300.000 palmen de grootste oase) en Tozeur populair. Op Djerba kunt u strand en cultuur uitstekend met elkaar combineren. Op het eiland hebben de Feniciërs gewoond en zijn nog veel overblijfselen te vinden uit deze Romeinse tijd. Djerba staat ook bekend om het vakmanschap van de lokale ambachtslieden, waaronder juweliers en pottenbakkers.

Beperkt uitgaansaanbod en vele golfbanen

De meeste uitgaansgelegenheden zijn te vinden in toeristische badplaatsen als (Hammam) Sousse, Monastir (Skanes), Nabeul, Hammamet, Port El Kantaoui en Mahdia. Het aanbod is over het algemeen niet groot. Liefhebbers van golfen kunnen hun hart ophalen tijdens hun vakantie in Tunesië. Bijna iedere badplaats van naam heeft wel een golfbaan en ook Djerba heeft een 27-holes golfbaan.

Vakantie Tunesie

Bestemmingen in Tunesie

Djerba Golf Van Gabes Golf Van Hammamet Noord-Tunesie Tunesie Zuid-Tunesie 

bron Tjingo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *