Spanje

Vakantie Spanje

Zonovergoten vakantie: Spanje is het land voor u. Het is geen wonder dat miljoenen Nederlanders elk jaar voor een vakantie Spanje kiezen als bestemming, of het nu last minute is of niet. Iedereen wil toch graag naar een zonnig land met mooie stranden en gezellige uitgaansgelegenheden? Spanje maakt het mogelijk!

Spanje, een land vol vakantiebestemmingen

In het zuidwesten van Europa ligt een land dat haast gemaakt lijkt voor vakantie: Spanje. Overigens horen ook de Canarische Eilanden en de Balearen bij Spanje. Dit zijn eveneens toeristische gebieden. Er zijn 17 autonome regio’s in Spanje en de hoofdstad is Madrid. De tweede stad van het land is Barcelona, dat aan de Costa Brava ligt. Andere populaire kustgebieden voor een vakantie in Spanje zijn de Costa del Sol (ten westen van Málaga)en de Costa Blanca (met onder andere Benidorm). Ook het binnenland van Andalusië wordt echter steeds vaker de eindbestemming van een Spaanse vakantie.

Kies het strand dat bij u past

Sommige mensen kiezen voor een vakantie Spanje omdat daar volgens hen de mooiste stranden ter wereld te vinden zijn. De witte zandstranden worden in hun uitgestrektheid omgeven door zandduinen, maar er zijn ook stranden met fijne steentjes en zelfs zwart zand op vulkanische stranden. Genoeg keuze dus tijdens uw vakantie! Spanje heeft immers meer dan voldoende kust: van de Atlantische Oceaan tot de Middellandse zee en de Golf van Biskaje. Bekende stranden zijn die van Barcelona (beste stadsstrand van Spanje), de Golf van Roses en de Golf van Pals. Sommige stranden zijn nog bijna ongerept. Aan u de keuze!

Lekker zonnig op vakantie in Spanje

Dankzij de warme zomers en milde winters is een vakantie in Spanje het hele jaar lekker zonnig. Sommige streken zijn warmer dan andere, maar het is logisch dat de Balearen en Canarische Eilanden het warmst zijn. De Costa’s hebben een mediterraan zeeklimaat, terwijl de zuidkust van de Middellandse Zee een subtropisch klimaat kent. Bovendien is er geen regenseizoen in Spanje.

Proeven van Spaanse cultuur tijdens uw vakantie

Een vakantie in Spanje betekent een reis naar een rijk cultureel erfgoed. Niet voor niets werd Madrid uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa in 1992. De architectuur die het best tot uiting komt bij de verschillende kerken en kathedralen laten samen met de vele musea zien waar Spanje staat op cultureel gebied. De kunstschatten in het Guggenheim in Bilboa en het El Prado-museum in Madrid zijn absoluut de moeite waard. Wellicht komt u nog een processie tegen tijdens uw vakantie in Spanje, of gaat u de lokale cultuur van de Catalanen, de Galiciërs of de Basken proeven.

Overdag golfen, ’s avonds uitgaan

Houdt u van golfen? Dan kunt u tijdens uw vakantie in Spanje genieten van honderden golfbanen, waaronder veel nieuw aangelegde. Uiteraard zijn er ook zeer veel watersportmogelijkheden aan de Spaanse kust. Wat u ook wilt doen, het kan in Spanje! Iedereen die een vakantie in Spanje boekt, houdt van dit land. Of het nu op voorhand is of naderhand. Veel mensen richten zich vooral op het uitgaan, net als de Spanjaarden zelf. Natuurlijk kunt u prima uitgaan in de bars en discotheken in de diverse badplaatsen, maar de lokale bevolking bezoekt liever steden als Madrid (Europa’s uitgaanshoofdstad nummer 1) , Barcelona, Valencia, Granada en Bilbao.

vakantie-spanje

Bestemmingen in Spanje

Alicante Andalusie Aragon Asturias Atlantische Kust Avila Barcelona Baskenland Basque Burgos Cantabria Castellon Castilla La Mancha Castilla-Leon Catalonie Ciudad Real Cordoba Costa Blanca Costa Brava Costa De Almeria Costa De La Luz Costa Del Azahar Costa Del Sol Costa Dorada Cuenca Extremadura Formentera Galicia Gibraltar Golf Van Cadiz Granada Guadalajara HuescaIbiza La Rioja Madrid Malaga Mallorca Menorca Murcia Navarra Ourense Palencia Pontevedra Pyreneeen Segovia Sevilla Soria Teruel Toledo Valencia Zamora Tenerife Gran Canaria Ibiza Mallorca

bron Tjingo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *