Portugal

Vakantie Portugal

Geniet van het veelzijdige Portugal! Of u nou van de prachtige natuur wilt genieten tijdens uw vakantie, of heerlijk wilt zonnen op het strand, in Portugal kan het allebei. In dit veelzijdige land kunt u in het noorden genieten van de mooie natuur en de havenstad Porto. In het zuiden kunt u heerlijk genieten van de prachtige stranden, die de streek Algarve rijk is. Daarnaast kunt u tijdens uw vakantie heerlijk proeven van de culinaire keuken van Portugal. Bijvoorbeeld een heerlijk visgerecht in combinatie met een glaasje van de beroemde port uit de streek Douro. Boek ook een vakantie naar Portugal en ervaar het zelf!

Diverse toeristische regio’s

Het vakantieland Portugal is gelegen in het zuidwesten van Europa, grenzend aan buurland Spanje. Onderdeel van Portugal zijn de eilandengroepen Azoren en Madeira. De eilanden liggen ten westen van Portugal in de Atlantische Oceaan. Kenmerkend voor Portugal is de ruim 800 kilometer lange kustlijn ten westen en zuiden van het land. De hoofdstad van Portugal is Lissabon. De stad ligt in het midden van het land aan de kust. De Algarve, Madeira en de Azoren staan bekend als de toeristische regio’s die populair zijn voor een vakantie naar Portugal.

Vele prachtige, veilige stranden

Portugal staat bekend om haar vele prachtige stranden. De stranden waar u tijdens uw vakantie veilig kunt zwemmen zijn voorzien van het keurmerk ‘blue flag’. Naast het zwemwater wordt er bij dit keurmerk ook gekeken naar de veiligheid, hygiëne en faciliteiten van het strand. In het zuiden bij Albufeira bevinden zich de meeste stranden voorzien van dit keurmerk. In het noorden en op de eilandengroepen Azoren en Madeira zijn ook vele prachtige veilige stranden te vinden.

Geniet van de warme zomers in Portugal

Het land kent een mediterraans klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters. Van maart tot oktober beleeft u de mooiste maanden gedurende uw vakantie in Portugal. In augustus zijn de temperaturen het hoogst. Het noordelijke deel van Portugal heeft een gematigder klimaat en er is meer kans op neerslag dan in het zuiden.

Typische cultuur en bouwstijl

De cultuur is sterk beïnvloed door de katholieke kerk, dat is te zien aan het kruis of heiligenbeeldje, dat zichtbaar is op vele openbare gebouwen. Portugal heeft met de Manuelstijl een eigen zeer geliefde bouwstijl. In het hele land komt u deze stijl tegen op gebouwen en monumenten. Kenmerkend zijn de zeevaartmotieven ter ere van de ontdekkingsreizen. Daarnaast staat de Portugese cultuur bekend om de Fado en de volksdansen. De Fado is het Portugese levenslied. De liederen staan in het teken van het verlangen naar iets wat verloren of onbereikbaar is. In de hoofdstad Lissabon, gelegen aan de rivier de Taag, kunt u heerlijk winkelen in de vele leuke winkeltjes of heerlijk eten in een van de vele restaurants. Ook zijn er in de stad veel bezienswaardigheden die u tijdens uw vakantie gezien moet hebben. U kunt heerlijk door de smalle middeleeuwse straatjes dwalen tijdens uw vakantie in Portugal, langs de prachtige Koninklijke paleizen en de eeuwenoude kathedralen.

Leef u uit overdag en ’s avonds

Tijdens uw vakantie in Portugal kunt u in de Algarve heerlijk golfen op een van de prachtige golfbanen in het gebied. In het noorden van Portugal kunt u heerlijk wandelen, fietsen of paardrijden in de prachtige natuur. Tevens kunt u hier vele watersporten beoefenen zoals roeien, kanoën, waterfietsen en waterskiën. In de avonduren kunt u zichzelf prima vermaken in de uitgaansgelegenheden van het land. Vooral de grote steden en toeristische kustplaatsen hebben genoeg te bieden op dit gebied.

Bestemmingen in Portugal

vakantie-portugal

Alentejo Algarve Aveiro Azoren Beja Cantan hede Castello Branco Coimbra Costa De Lisboa Costa De Prata Costa Dourada Costa Verde Estoril Faial Flores Graciosa Leiria Lissabon Madeira Midden Portugal Noord-Portugal Pico Porto Santo Santa Maria Santarem Sao Jorge Sao Miguel Setubal Taagdal Terceira Viseu

bron Tjingo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *