Griekenland

Vakantie Griekenland

Een vakantie in Griekenland moet u beleefd hebben! De Olympische spelen en tzatziki zijn al snel dingen die u associeert met Griekenland. Er is zoveel te beleven in dit mooie Zuid-Europese land dat iedereen er wel een keer geweest moet zijn.

Griekenland staat goed op de toeristische kaart

Griekenland ligt in het zuidoosten van Europa. Het land is 3 keer zo groot als Nederland. Een groot deel van het landoppervlak bestaat uit eilanden, het aantal eilanden wordt geschat op meer dan 3.000. In het zuiden grenst Griekenland aan de Middellandse Zee, in het westen aan de Ionische Zee en in het oosten aan de Egeïsche Zee. De hoofdstad en de grootste stad van Griekenland is Athene. Bent u op vakantie in Griekenland en in de buurt van Athene, dan is deze stad zeker een bezoek waard. Athene is een van de oudste steden in de wereld. Eigenlijk kunt u heel Athene ervaren als een groot openluchtmuseum. Overal zijn restanten uit de Griekse en Romeinse oudheid te vinden. Maar liefst één derde van de totale Griekse bevolking woont in Athene. De Griekse eilanden zijn verdeeld in drie regio’s: de noordelijke eilanden, de zuidelijke eilanden en de Ionische eilanden. De Ionische eilanden zijn het meest toeristisch. In de andere regio’s is ook toerisme te vinden, maar niet zo grootschalig.

Volop strand in Griekenland

Er is veel strand te vinden in Griekenland, zandstranden maar ook kiezelstranden. Sommige stranden hebben prachtig helder water en bij andere is het landschap er omheen juist wat het zo bijzonder maakt. Balos wordt gezien als een van de beste stranden van Griekenland, het is een strand op het eiland Kreta. Dit strand beschikt over goud zand en helder turquoise water. Ook is het strand omringd door hoge bergen, wat het een heel speciaal gezicht geeft.

Heerlijk mediterraans klimaat

Bent u op vakantie in Griekenland, dan hangt het weer af van waar u verblijft. Over het algemeen heeft Griekenland een mediterraans klimaat. Het westen van Griekenland heeft vaker te maken met regen dan de andere delen. In het Oosten is het droger maar waait er zomers wel meer wind. Vanaf april kunt u al prima op zonvakantie naar Griekenland gaan. Officieel gaat het zomerseizoen door tot oktober, maar het kan dan al wat frisser zijn. In de maanden juni, juli en augustus is het vaak heel heet in Griekenland, de thermometers kunnen dan boven de 40 graden aanwijzen. Als u een actieve vakantie wilt houden en veel plaatsen wilt bezoeken is het misschien beter deze zomermaanden te mijden en op vakantie naar Griekenland te gaan op een ander moment.

De fraaie bezienswaardigheden van een vakantie in Griekenland

Er is een grote diversiteit aan bezienswaardigheden te vinden in Griekenland. Als u Athene bezoekt is de Akropolis niet te missen, een berg van 156 meter hoog die van verre te zien is. Op deze berg bevindt zich het beroemde Parthenon. Piraeus is de grootste haven van Griekenland, u kunt hier eindeloos paraderen langs de havens met leuke bootjes. Niet alleen op het vasteland maar ook op de eilanden zijn bezienswaardigheden te vinden die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo ligt in het zuidwesten van Kreta de Samiriakloof; hier kunt u een wandeltocht van 16 km maken door een prachtig ravijn.

Griekenland: op en top entertainment

Bent u op vakantie in Griekenland dan is het nachtleven bijna overal bruisend. Op de verschillende eilanden is elke avond entertainment te vinden en u kunt heerlijk uit eten gaan bij de vele restaurantjes. De Grieken zijn erg gastvrij en zorgen ervoor dat u zich op vakantie in Griekenland optimaal vermaakt!

vakantie-griekenland

Bestemmingen in Griekenland

Aegina Alonissos Amorgos Astypalea Athene Attica Centraal Griekenland Chalkidiki Chania Chios Corfu Cycladen Eilandhopping EviaIkaria IosIthaka Kalymnos Karpathos Kefalonia Kos Kreta Kythira Lefkas Leros Lesbos Limnos Macedonie Mykonos Naxos Olympische Riviera Parga Paros Patmos Paxos Peloponnesos Pilion Poros Rhodos Samos Samothraki Santorini Simi Sithonia Skiathos Skopelos Skyros Spetses Syros Telendos Thassos Thessalia Thessaloniki Thracie Tinos Zagoria Zakynthos

bron Tjingo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *