Canarische Eilanden

Vakantie Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden, een prachtige eilandgroep waar de zon het hele jaar schijnt. De 7 verschillende Spaanse eilanden zijn heel veelzijdig dus er is voor ieder wat wils! Welk eiland heeft uw voorkeur?

Zon-zeker weer en heerlijke zandstranden, een echte aanrader voor een heerlijke zonvakantie. De Canarische Eilanden liggen in de Atlantische Oceaan waar een subtropisch klimaat heerst, dé perfecte bestemming voor de zomer- en wintermaanden. De gemiddelde temperaturen liggen rond de 24 graden. De temperatuur van het zeewater varieert van ongeveer 19 graden in de winter tot 22 graden in de zomer.

Gran Canaria
Het op twee na grootste eiland is Gran Canaria. Haar populariteit is met jaarlijks ongeveer 1,5 miljoen vakantiegangers erg groot. Het zuiden biedt mooie zandstranden en leuke badplaatsen waar dan ook de meeste toeristen te vinden zijn. Op stranden zoals Maspalomas en Playa del Inglés zijn tal van restaurants, bars, clubs en hotels te vinden. Deze badplaatsen zijn zeer populair. Vooral Playa del Inglés kan de leukste en gezelligste plaats van het eiland genoemd worden. Op zoek naar meer rust? Dan zijn Playa Taurito, Playa Amadores en Puerto Rico zeer geschikte bestemmingen.

Tenerife
Het grootste Canarische Eiland is Tenerife. Tenerife wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. De belangrijkste reden voor toeristen om naar Tenerife op vakantie te gaan is dan ook het aangename klimaat. Gezichtsbepalend voor het eiland is de grootste vulkaan van Tenerife, de Pico del Teide. Bij het aanvliegen op Tenerife is de kans groot dat je deze imposante vulkaan ziet liggen.
Tenerife biedt alles wat nodig is voor een leuke vakantie zoals zonnige badplaatsen, indrukwekkende vulkaanlandschappen, golfbanen en veel mogelijkheden voor watersportliefhebbers.

Lanzarote
Lanzarote heeft een adembenemend ‘’maanlandschap’’ dankzij de bijna 300 vulkanen die het eiland bedekken. Het eiland wordt dan ook wel Isla del Fuego (Vuureiland) genoemd.
De populairste badplaats op Lanzarote is Puerto del Carmen. Hier vindt u volop toeristische attracties, typische witte gebouwtjes en een lang strand bestaande uit meerdere lichtbruine stranden. Voor gezinnen die op zoek zijn naar zon, zee en strand is Playa Blanca een geschikte rustige badplaats. Het mooiste strand van Lanzarote, en misschien wel van de Canarische Eilanden, is de Playa de las Conchas op het eilandje La Graciosa. Dit dankzij het duinlandschap en enkele vulkanen.
Tip: bezoek het nationale park Timanfaya, een natuurgebied dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Fuerteventura
Na Tenerife is Fuerteventura het grootste eiland van de Canarische Eilanden. De witte zandstranden en felblauwe zee zijn een grote trekpleister. Door de uitgestrekte stranden oogt het eiland rustiger en minder overspoeld door toeristen. Voor (kite)surfers is Fuerteventura een zeer populaire bestemming dankzij het winderige klimaat en de ruige zee.
Naast de bekendere plekken zoals Corralejo en Costa Calma kent het eiland talloze schilderachtige dorpjes die zeker een bezoek waard zijn. Het schiereiland Jandía biedt mooie witte stranden en golven ideaal voor surfers.

La Palma
Dankzij haar diversiteit aan vegetatie wordt La Palma ook wel het groene eiland genoemd, La Isla Verde. De vegetatie bestaat uit lavavelden met cactussen en vetplanten, subtropische bossen en laurierbossen. Ook is het op vier na grootste eiland een van de meest bergachtige eilanden ter wereld. Het eiland is vooral geschikt voor rustzoekers, wandelaars en natuurliefhebbers. Bent u op zoek naar iets meer drukte dan is Puerto Naos een geschikt toeristendorp. Hier zijn leuke cafés, bars, winkels en restaurants te vinden. Los Cancajos wordt vaak gekozen als bestemming voor een relax vakantie. Het is een toeristische badplaats maar er is geen sprake van massatoerisme.

La Gomera
Bent u op zoek naar een wandel vakantie dan is La Gomera zeer geschikt. Het eiland wordt ook wel Isla Redonda genoemd, het ronde eiland. Op La Gomera is zeker geen sprake van massatoerisme, het is zelfs het minst toeristische eiland van de Canarische Eilanden. Toeristen maken voornamelijk een boottocht vanuit Tenerife en bezoeken dit eiland dan voor een daguitstapje. Valle Gran Rey is het toeristencentrum van het eiland en wordt door de lokale bevolking omschreven als het mooiste stukje van het eiland.  

El Hierro
La Isla Chiquita, het kleine eiland. El Hierro is het kleinste eiland van de Canarische Eilanden en kent weinig toeristen. De toeristen die hier komen, komen hier voornamelijk om de rust en natuur op te zoeken. Het eiland is bergachtig met zo’n 500 vulkanen en het landschap is woest. Er zijn slechts enkele stranden te vinden. Wel biedt het eiland volop mogelijkheden voor het maken van wandelingen door de bossen of langs de diverse kraters. Ook is duiken rond het eiland zeker de moeite waard. Watersportfaciliteiten zijn in enkele badplaatsen te vinden.

vakantie-Canarische Eilanden

Bestemmingen in Canarische Eilanden

Alle Eilanden El Hierro Fuerteventura Gran Canaria La Gomera La Palma Lanzarote Tenerife

bron Tjingo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *